Kaija Katariina Erkkilä on yrityskauppojen toteutuksen pioneerejä ja keskustelee sekä ajastaan Instrumentariumin yrityskauppojen integraatiosta vastaavana johtana että Midaxo-yrityksen liiketoiminnasta.

Sami Miettinen oli Credit Suisse First Bostonin Associate Lontoossa, kun tämä globaali investointipankki oli suomalaisten miljardikauppojen neuvonantajana, jota käyttivät niin Nokia kuin Nordean muodostanut Nordbanken. Erityisen merkittävä CSFB:n transaktio oli Ohmedan osto $1050 miljoonalla Instrumentariumin, Becton Dickinsonin ja Baxterin transatlanttinen konsortion kesken, joka teki suomalaisesta Datexista lähes Nokian tasoisen teknologiajätin sairaalateknologiassa. Tämä kasvutarina päätyi silloin maailman suurimman yhtiön General Electricin yritysostoon, jota olitiin yritetty estää ostamalla ns. poison pill:iksi seattlelainen Spacelabs.

Kaija Katariina kertoo urastaan integraatiokonsulttina, kirjailijana ja Midaxo SaaS-yhtiön perustajana, joka on saavuttanut yli $10 miljoonan jatkuvan laskutuksen yrityskauppojen toteutuksen ja koordinoinnin globaalina pilvialustana. Se on yksi suomalaisia ohjemistopalvelualan menestyksiä.

00:0000:58 Instrumentariumin menestystarina. Yrityskaupat ovat muutosjohtamista jotka vaativat uskottavaa toistoa henkilöstölle. Kuinka Becton Dickson, Instrumentarium ja Baxter jakoivat Ohmedan

00:5947:21 Kaija Katariina Erkkilä ja Sami Miettinen keskustelevat yrityskaupoista, integraatiosta ja yrityskauppojen hallinnan ohjelmistoista kuten Midaxosta. Jaksossa käytetään esimerkkeinä useita strategisia M&A kalvoja mukaan lukien Stora Enson Papyruksen yrityskauppastrategia 2000-luvulta

Kaija Katariina Erkkilä

#neuvottelija

Osallistu keskusteluun #neuvottelija -kanavalla ja käy tykkäämässä. Apple podcasts

Lisää