Mikä on hajautettu rahoitus, decentralized finance, DeFi? Minkälainen game changer oli Elon Muskin $1,5 miljardin päätös korvata Teslan FIAT-valuuttoja kryptoilla, tässä tapauksessa bitcoinilla, BTC:llä?

Kryptorahayhdistys Konsensus Ry:n varapuheenjohtaja Martin Wichmann kertoo miten kryptojen älysopimukset, erityisesti Ethereumiin luodut yhteisöt ja rakenteet sisältävät jo noin 40 miljardia euroa arvoa, jota hallinnoidaan julkisen vertaisverkon yli.

Martin kuvaa mm. muutaman vuoden takaista ICO-buumia sekä Ethereumin kehitystä, kun se siirtyy 2.0 vaiheeseen ja ottaa Proof of Stake konsensusmekanismin käyttöön ja mahdollisesti muuttuu bitcoinin kaltaiseksi rajatun tarjonnan rahaksi. Yritysmaailman kiinnostus kryptojen omistamiseen on laajentumassa myös kassanhallintaan, joka luo tarvetta perinteisen rahoituksen ja kroptojen yhdistämiselle mm. stablecoineilla ja äänestys- ja muita vaikutusmahdollisuuksia sisältävillä rakenteilla.

Yksi miljardiluokan yritys on suomalaistaustainen aave.com. Lohkoketjuja käytetään myös yksityisesti, esimerkiksi Samilla on Advisory Board-jäsenyys realstocks.io yhtiössä, jonka nykyratkaisu Corda mahdollistaa kaupallisten kiinteistömarkkinavelan super coren tokenisaation. Jaksossa pyydetään kryptoista kiinnostuneita #neuvottelija​ -seuraajia ehdottamaan seuraavaa haastateltavaa, joka keskittyisi ylivoimaisesti suurimman ja kauneimman kryptorahan, BTC:n ympärille.

#sijoittajat#yritykset#neuvottelijat#myynti#ekonomistit

Ville Tolvanen

#neuvottelija

Osallistu keskusteluun #neuvottelija -kanavalla ja käy tykkäämässä. Apple podcasts

Lisää