Juhani Huopainen korottaa panoksia – hän lupaa tuhat euroa sille, joka osoittaa eurojäsenyyden tuoneen Suomelle taloudellista nettohyötyä.

Sami Miettinen tarttuu haasteeseen ja haastaa Juhania neljällä väitteellä: alentunut korkotaso, vakaa toimintaympäristö, transaktiokustannusten romahdus, sekä sokerina pohjalla #MMT​:n insipiroima massiivinen keskuspankkirahoitus maailman toiseksi suurimman valuutan varjolla, joka ei onnistu pienessä valtiossa.

Näiden lisäksi jakso käy läpi #neuvottelijat​-yhteisössä esitettyjä kysymyksiä Samin ECU-2 mallista Elina Lepomäen puhtaalta pöydältä mietittyyn Euroopan liittovaltiorakenteeseen. Introssa nähdään Juhanin lohduttava bromance-käsi laskeutuvan Samin käden päälle, sillä euroon ei ole olemassa kuin viheliäisiä ratkaisuja.

Euron tulevaisuus ei tyydytä ketään Euroopassa jos sen todellista luonnetta ei ymmärretä. Juhana käy läpi kehityksen 1990-luvulta nykytilanteeseen, jossa elvytysrahasto voi johtaa liittovaltioon. Mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava – asenne estää skenaarioden läpikäyntiä.

0:00​ Intro – Juhani käy läpi euron skenaariot, liittovaltion ja sisäisen devalvaation, lohduttaa Samia ECU-2 mallin idealisesta mahdottomuudesta ja kehottaa tunnustamaan että vain ryhdikkyys vapauttaa Euroopan
1:37​ Juhana Huopainen & Sami Miettinen – Euro

#ekonomistit#politiikka#yritykset#yhteiskunta#neuvottelijat#euro#sijoittajat

Juhani Huopainen

#neuvottelija

Osallistu keskusteluun #neuvottelija -kanavalla ja käy tykkäämässä. Apple podcasts

Lisää