Jaksossa FT ja kokoomuspoliitikko Eija-Riitta Korhola soveltaa kirjansa Ilkeitä ongelmia (Tammi) kehikkoa mm. ilmastonmuutokseen ja EU:n elvytyspakettiin.

Jaksossa lähetetään terveisiä:
• Tuomas Malinen – keskity talousteoriaan, jossa olet lahjakas
• Kari Ståhlberg – bioreaktoreiden talouslaskenta kanssasi oli mielenkiintoista ja kannattavampaa, koska Eija-Riitta sai läpi jätteenpolttodirektiivin muutoksen
• Petri Roininen – kyllä, kokoomuksen kentän enemmistö ei pidä elvytyspaketin rakennetta järkevänä

Sami ja Eija-Riitta pohtivat myös miten ilkeitä ongelmia EI ratkaista. Kuvaavaa on Töölönlahden Itsekkyyden muistomerkin merkityksen kääntyminen Greenpeacen pystyttämästä ydinvoiman kannattajien häpeän kehästä ympäristöteoksi, jolla mahdollistetaan enemmän päästötöntä sähköä Olkiluoto 3:n kautta kuin kaikki Suomen tuulivoimalat tuottavat yhteensä. Satakahdeksankymmentä astetta suuntaansa vaihtava lainsäädäntö tuottaa takapakkia sekä vaikuttavuustavoitteille että kansalaisten hyvinvoinnille.

Sitä vastoin tiettyjä päätöksiä ei tarvitse ikinä katua: noen ja muiden ilman saasteiden poistoa, sekä kestävää laadukasta hiilensidontaa mm. suomalaisiin hyvinhoidettuihin metsiin.

0:00​ Intro – Miten ilkeitä ongelmia rangaistaan, miten vihreä liike on vaihtanut positiotaan. Kokoomuskentän näkemys elvytyspakettiin. Kehotus Tuomas Maliselle keskittyä taloustieteeseen
1:17​ Eija-Riitta Korhola ja Sami Miettinen keskustelevat ilkeistä ongelmista, wicked problems

#ekonomistit#politiikka#yritykset#yhteiskunta#neuvottelijat#euro#EU

Eija-Riitta Korhola

#neuvottelija

Osallistu keskusteluun #neuvottelija -kanavalla ja käy tykkäämässä. Apple podcasts

Lisää