Sami Miettinen haastattelee porvoolaisen Lamorin toimitusjohtajaa, Mika Pirneskoskea. Jakso on jatkumoa aiemmalle Unikie-jaksolle siten että tässäkin haastatellaan Business Finlandin kasvumoottoriprojektin kärkiyhtiötä.

Lamorin tavoite on rakentaa Suomeen miljardin euron eoksysteemin muovijätteen hyödyntämiselle erityisesti jokien ja merien saastumisen näkökulmasta. Yhtiön on tarkoitus pilotoida kehitettävää alustaliiketoimintamallia muovijätteen hyödyntämisen ekosysteemissä, mutta tarkoituksena on luoda myös muita ekosysteemejä Lamorin kolmelle pääasialliselle liiketoiminta-alueelle, joita ovat öljyntorjunta, jätteenkäsittely ja vedenkäsittely

Mika käy läpi uraansa investointipankkiirista Lamorin Etelä-Amerikan johtajaksi ja hän ja Sami vaihtelevat näkemyksiä brasilialaisista neuvotteluista sekä mm. Lähi-Idän projektineuvotteluista.

Jakso myös kuvaa massiivista skaalaa jolla Lamor, ympäristöviranomaiset sekä paikallisasiantuntijat kuten katkarapukalastajat yhdessä ratkoivat Meksikonlahden Deepwater Horizon öljyturmaa.

0:00 Intro – Deepwater Horizonin puhdistustoimien skaala, suomalaiset siiloissa maailmalla, Samin saa lempinimen investointipankkitoimialan Andrei Koivumäki 1:29 Mika Pireneskoski ja Sami Miettinen keskustelevat megaprojekteista Etelä-Amerikassa ja Lähi-Idässä, Lamorista ja inflaation luonteesta

#ekonomistit#politiikka#yritykset#yhteiskunta#neuvottelijat#ESG

Mika Pirneskoski

#neuvottelija

Osallistu keskusteluun #neuvottelija -kanavalla ja käy tykkäämässä. Apple podcasts

Lisää