Porvoolaisen sukuyhtiön Enston hallituksen puheenjohtaja ja Teknologiateollisuuden puheenjohtaja Marjo Miettinen, suvun termein Grand Old Lady, keskustelee #neuvottelija -kanavalla väitöskirjansa Luottamusosaaminen : Yhteisöosaaminen suomalaisen luottamusmiehen pääomana teemoista.

Ensio Miettinen kirjoitti luottamuspääoman konseptista kirjan ja kehitti myös ns. Omistajan kolmikannan, jossa omistajat ottavat riskiä, työntekijät tuovat osaamisensa ja yhteiskunta luo toimintaympäristön, jossa yrityksen on hyvä toimia.

Perinteinen työmarkkinakolmikanta on natisemassa liitoksistaan ensin EK:n poistuttua työmarkkinasopimuspöydästä ja sen jälkeen Metsäteollisuuden vetäydyttyä. Teknologiateollisuus on tehnyt innovatiivisen ratkaisun jossa yritykset voivat valita perinteisen TES-sopimisen ja vapaamman sopimisen välillä.

Lopuksi Marjo kertoo Women in tech-liikkeestä.

0:000:48 Luottamusmiesrakenne toimii jos on luottamusta. Teknologiateollisuus antaa yrityksille valinnan omien ja valtakunnallisten sopimusten välillä. Ensio Miettisen omistajan kolmikanta 1:572:04 Matilda Miettinen avaa vappusamppanjapullon sapelilla ns. Sabrage-tekniikalla. Tilatkaa hänen instatilinsä: https://instagram.com/ruusujen_terale…

0:4844:26 Marjo Miettinen ja Sami Miettinen keskustelevat Porvooseen ja Enstoon palaamisesta, luottamuspääomasta, luottamusmiesten vaatimuksista ja kyvyistä, Teknologiateollisuus ry:n työmarkkinauudistuksesta sekä Women in Tech-liikkeestä


#sijoittajat
#ihmiset#ekonomistit#yhteiskunta#neuvottelijat#yritykset#politiikka#perheyritys

Marjo Miettinen

#neuvottelija

Osallistu keskusteluun #neuvottelija -kanavalla ja käy tykkäämässä. Apple podcasts

Lisää