Huom! Tämä on normalisoimaton äänidemo jaksosta 19, joka osoittaa miten Adobe Premierin äänitason normalisointi nostaa äänen voimakkuutta kuulijoiden haluamalle korkealle tasolle. Tässä demossa ääni jää hiljaiseksi, mikä on selvästi erityisen paljon kuulijoita ja myös katsojia ärsyttävä piirre. Katso normalisoitu jakso 19 tästä: https://youtu.be/0YC_9R1PF80

Sami Miettinen haastattelee Pete Lipposta #neuvottelija​ -kanavan kuulija- ja katselijapalautteena jatkuvasti toistuvasta ongelmasta, heikosta tai huolimattomasta äänen tasosta. Tarkkaavaiset #neuvottelija​-yhteisön jäsenet ovat tarjonneet avuliaasti sekä teknisiä suosituksia eristyisesti mikrofonien että Translink Corporate Financen kokoushuoneen kaiun suhteen. Tässä jaksossa Pete ja Sami testaavat erilaisia mikkivaihtoehtoja sekä äänitysasetuksia mm. äänen särööntymisen estämiseksi sekä kaiun poistamiseksi. RØDE MT 5 mikit ja erityisesti niiden liian lyhyet jalat vaihtunevat lähemmäksi suuta asetettaviin versioihin! DJI Osmo Pocket taas on toiminut videokuvan suhteen varsin moitteittomasti. Osasyyllinen heikkoon äänenlaatuun löytyy myös jälkituotannosta, jossa erillisiä ääniraitoja ei ole käsitelty pois ja päälle vaan ne ottavat ääntä ja kaikuja keskustelijan puheesta. Samin valinta pysyä Windows-maailmassa ja Adoben Premier-ohjelmistossa lienee myös Applea hankalampi maasto.

Pete Lipponen on Uneton-pienelokuvakilpailun hallituksen puheenjohtaja ja Lipponen Productionsin kautta toteuttaa kansainvälisiä audivideotuotantoja.

Pete Lipponen

#neuvottelija

Osallistu keskusteluun #neuvottelija -kanavalla ja käy tykkäämässä. Apple podcasts

Lisää