Sami Miettinen haastattelee Juho Toivolaa Big5 faktoreista sekä rekrytoinnin ja työuran muutoksista nykyaikana. Mm. Thomas Eriksonin ”Idiootit ympärilläni”-kirjan jungilainen nelikenttä introversion ja ekstroversion sekä asia- ja ihmiskeskeisyyden akseleilla on yleisin ihmisten tunnistama psykologinen luokitteluperuste. Työpsykologiassa kuitenkin käytetään paljon yleisemmin paremmin validoitua Big 5 -mallia.

Juho kuvaa ns. ”hyvän tyypin” stereotyyppistä määräytymistä viiden faktorin kesken joita ovat avoimuus, tunnollisuus, ekstroversio, sovinnollisuus ja neuroottisuus. Nimet eivät ole erityisen onnistuneita, sillä vaikkapa markkinoinnissa voi pärjätä matalalla ekstroversiolla ja korkealla neuroottisuudella. Työmarkkinoilla onnistuminen vaatii sekä suorahakulistoille pääsemistä että ymmärrystä työnantajien persoonallisuustoiveista. Hyvä neuvottelija miettii myös omia ja neuvottelukumppaninsa psykologista profiilia.

Juho Toivola Twitterissä: https://twitter.com/juhotoivola​ Sami Miettinen Twitterissä: https://twitter.com/samimiettinen​ —- #neuvottelija​ RSS: https://anchor.fm/s/12cf31d8/podcast/rss​ Spotify: https://open.spotify.com/show/4wzO1ZK…​ Apple: https://podcasts.apple.com/us/podcast…​ — Liity myös Neuvottelijat -ryhmään Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/54514…

Lisää