Tuomas Malinen keskustelee kolmesta nykyhetken tärkeimmästä teemasta: 1) rahatsunamista, 2) tuotantokapeikoista ja 3) yksilönvapauksista. Venetzuela osoittaa pienen maan kohdalla mihin näiden myrkyllinen yhdistelmä voi johtaa: hyperinflaatioon, absoluuttiseen köyhyyteen ja vapauksien menetykseen. Suuret maat eivät ole immuuneita: USA:ssa tuotantokapeikot näkyvät mm. rahtihintojen moninkertaistumisena sekä ja jopa kuluttajahintainflaatio on noussut 5,4% tasolle. Bidenin valtiojohtoisuus on ajautunut törmäyskurssille monen osavaltion kanssa mm. Teksas on houkutellut yrityksiä kuten Tesla Kaliforniaan. Heikko USA ei ole vastus Kiinalle. Kiinan kohdalla vapauksien menetys on ilmeisintä, social credit eli ihmisten kontrollointi yhdistyy myös keskuspankkirahajärjestelmäuudistukseen. Tuomaksen mukaan euroopalaista koronapassia voidaan pitää perustuslakia uhmaavana erotteluperustana, joka voi johtaa valtiollisen social credit-monitorointijärjestelmään. Samaan aikaan eurooppalaisten maiden riskejä yhdistetään ja jaetaan mm. elvytysrahastolla, vihreän siirtymän rahastoilla sekä pankkiunionilla. Näitä riskeihin valmistautumista varten Tuomas Malinen on perustanut Varautuminen ja omaisuus -kurssin , johon voi liittyä läpi vuoden. Tuomas muistuttaa Daron Acemoglua siteeraten, että liian vahvaa valtiota tai ylikansallisia instituutioita vastaan ei toimi kuin kansalaisyhteiskunta.

00:00-01:00 Maailmantaloutta ei voi ongelmitta pysäyttää ja käynnistää lockdowneille. Inflaation pomppu. Ihmisten kiinnostus ja herääminen talousasioihin. Kansalaisyhteiskunnan merkitys (totalitaristisen) valtion ja itsekkäiden poliitikkojen vastapainona.

01:01-36:23 GnS Economicsin toimitusjotaja Tuomas Malinen ja Sami Miettinen keskustelevat inflaatiosta, rahatsunamista, tuotantokapeikoista, kontrolliyhteiskunnasta sekä kansalaisyhteiskunnasta Kiinassa, USA:ssa ja Euroopassa.

#ekonomistit #inflaatio #politiikka #sijoittajat #neuvottelija #neuvottelijat

Tuomas Malinen

#neuvottelija

Osallistu keskusteluun #neuvottelija -kanavalla ja käy tykkäämässä. Apple podcasts

Lisää